Golfbane

Solheim Cup 2024 forhåndsvisning og seerguide

Solheim Cup er en av de mest prestisjefylte lagturneringene i internasjonal golf. Denne biennale turneringen samler de beste kvinnelige golfspillerne fra Europa og USA for å konkurrere i en intens lagbasert kamp. Begivenheten gir golfentusiaster muligheten til å følge den kvinnelige verdenseliten i spennende matchspill. 

I 2024 spilles turneringen fra 12. til 15. september på Robert Trent Jones Golf Club i Virginia, USA. I denne artikkelen ser vi nærmere på turneringens oppsett og nøkkelspillere, samt hvordan du kan se Solheim Cup på TV i dag.

Solheim Cup TV, stream og datoer

Solheim Cup 2024 starter med åpningsseremonier torsdag 12. september, mens selve turneringen begynner fredag 13. september og varer til søndag 15. september. Dette er tidstabellen for de ulike dagene:

  • Fredag 13. september: Foursome og fourball matcher – kl. 13:00-00:30 (norsk tid).
  • Lørdag 14. september: Foursome og fourball matcher – kl. 13:00-00:30 (norsk tid).
  • Søndag 15. september: 12 singelmatcher – kl. 14:45-21:30 (norsk tid).

  • De første to dagene spilles det i både foursome- og fourballformat, hvor to spillere fra hvert lag samarbeider om å fullføre hullene. Søndag avsluttes turneringen med singelmatcher, der individuelle spillere møter hverandre én mot én.

    I Norge er det Viaplay som har rettighetene til å sende Solheim Cup 2024. Turneringen vil bli direktesendt, og seere kan følge alle kampene via strømmetjenesten. For de som foretrekker å se sport på TV, sendes turneringen også på V sport golf (tidligere Viasat Golf).

    Solheim Cup spillernyheter og oppdateringer

    For 2024-utgaven av Solheim Cup ledes Europa-laget av den norske golflegenden Suzann «Tutta» Pettersen, som er kaptein for andre gang. Pettersen, som har spilt i åtte Solheim Cup-turneringer, er kjent som en av de mest innflytelsesrike spillerne i Solheim Cups historie, med totalt 21 poeng på 36 kamper (18 seire, 6 uavgjort og 12 tap). 

    I årets utgave av Solheim Cup vil Pettersen lede et sterkt lag bestående av profiler som Leona Maguire, Charley Hull og Céline Boutier, i tillegg til debutantene Esther Henseleit og Albane Valenzuela. Europeiske spillere som Anna Nordqvist, både spiller og visekaptein, bringer med seg solid erfaring og tidligere Solheim Cup-triumfer.

    På USA-siden er Stacy Lewis kaptein for andre år på rad, med verdensledende spillere som Nelly Korda og Lilia Vu på laget. Lexi Thompson, en veteran med sju Solheim Cup-deltakelser, er også tilbake og spiller sin siste turnering. 

    Med støtte fra visekapteiner som den tidligere LET-proffen Caroline Martens, Laura Davies og Mel Reid, står Europa-laget overfor en utfordrende, men spennende kamp mot USA på deres hjemmebane. Europa er regjerende mestere og har sjansen til å vinne for fjerde gang på rad – noe som aldri har blitt gjort før i Solheim Cups historie. 

    Golfspillere å følge med på i Solheim Cup 2024

    For Europa vil Charley Hull, kjent for sin erfaring og styrke i Solheim Cup, være en nøkkelspiller. Irske Leona Maguire er også en å følge, etter å ha vært en avgjørende brikke i 2021. 

    Se opp for den tyske debutanten Esther Henseleit og sveitsiske Albane Valenzuela som representerer Europa for første gang. Samtidig er det verdt å merke seg veteranen Anna Nordqvist, som både er spiller og visekaptein for Europa-laget.

    På det amerikanske laget er det ingen tvil om at Nelly Korda vil være i fokus, sammen med Lilia Vu, som begge topper verdensrankingen. Flere spillere gjør comeback etter skade, inkludert Lexi Thompson for USA, som deltar i sin siste Solheim Cup. Hennes erfaring kan bli avgjørende for USA-laget.

    Hvor kan jeg se Solheim Cup?

    For de som ønsker å følge Solheim Cup 2024 i Norge, har du flere alternativer for å se turneringen. Den offisielle strømmetjenesten for turneringen er Viaplay, som vil sende alle kampene direkte. Dette er en god løsning for de som vil følge hele turneringen uansett hvor de er, på mobil, nettbrett eller smart-TV. 

    I tillegg vil V sport golf (tilgjengelig via Viasport-kanalene) også sende kampene direkte, noe som gir seerne mulighet til å følge Solheim Cup på tradisjonell TV.

    Uansett om du velger å strømme via Viaplay eller se på V sport golf, er det enkelt å holde seg oppdatert på all spenningen og dramatikken underveis i turneringen. Her er en rask guide for å hjelpe deg med å komme i gang.

    Steg-for-steg-guide for å se Solheim Cup

    1. Registrer deg på Viaplay

      Hvis du ikke allerede har Viaplay, må du opprette en konto.

    2. Finn Solheim Cup-sendingene

      Gå til sportsdelen av Viaplay, og finn Solheim Cup under live-arrangementer

    3. Se på TV eller strømmetjenester

      I tillegg til Viaplay-appen, kan du følge kampene på Viasport-kanalen V sport golf hvis du foretrekker å se på TV.

    Tips: Last ned Viaplay-appen på mobil, nettbrett eller smart-TV for å få en optimal seeropplevelse.

    Vanlige spørsmål (FAQ) for Solheim Cup 2024:

    Når starter Solheim Cup 2024?

    Solheim Cup 2024 starter 12. september og varer til 15. september 2024.

    Hvilke TV-kanaler sender Solheim Cup?

    I Norge er det Viaplay som har rettighetene til å sende turneringen, og kampene kan ses via TV-kanalen V sport golf.

    Hvem er favoritter til å vinne Solheim Cup i år?

    Europa er favoritter til å vinne etter å ha vunnet de siste tre utgavene, men USA har sterke spillere og spiller på hjemmebane, noe som kan gi dem fordelen.