Golfbane

Presidents Cup 2024 – Alt du trenger å vite

Presidents Cup 2024 er en prestisjefull golfturnering hvor et lag fra USA møter et internasjonalt lag. Turneringen er kjent for å bringe sammen noen av de beste golfspillerne i verden, og for golfentusiaster er dette en av årets største hendelser. Presidents Cup 2024 arrangeres i Canada fra 24. til 29. september. Dersom du ønsker å få med deg turneringen, finner du i denne artikkelen all informasjon du trenger om sendetider, TV-kanaler med mer.

Presidents Cup TV-Informasjon

Presidents Cup 2024 arrangeres fra 24. til 29. september 2024, på Royal Montreal Golf Club i Quebec, Canada. Turneringen spilles over fire dager med totalt 30 matcher. Det starter med fire-ball og foursomes (alternativt slagspill), før det hele avsluttes med single-matcher på den siste dagen. Dette gjør det til en taktisk lagturnering, hvor kapteinene må planlegge nøye for å få maksimalt ut av sine spillere.

Warner Bros. Discovery har kringkastingsrettighetene til turneringen, og derfor sendes kampene på deres plattformer. Norske seere kan følge med på matchene på Eurosport Norge eller via strømmetjenesten MAX.

📅 Datoer og sendetider (norsk tid)⏰ Runder📺 TV-kanaler
26. september, 17:30–00:004-ball matcher (5 matcher)Eurosport Norge / MAX
27. september, 19:00–01:00Foursomes matcher (5 matcher)Eurosport Norge / MAX
28. september, 14:00–00:004-ball og foursomes matcher (8 matcher totalt)Eurosport Norge / MAX
29. september, 18:00–00:00Single-matcher (12 matcher)Eurosport Norge / MAX

Presidents Cup Konkurranseoversikt 

Presidents Cup 2024 blir avholdt på den legendariske golfbanen Royal Montreal Golf Club i Quebec, Canada. Dette er en av Nord-Amerikas eldste golfbaner, grunnlagt i 1873. Golfbanen har tidligere vært vert for store turneringer, inkludert Presidents Cup i 2007.

Royal Montreal er kjent for sine krevende greener og trange fairways, noe som gjør den til en ideell utfordring for verdens beste golfere. Med sin strategisk utfordrende layout og historiske verdi, er dette en golfbane som gir både spillere og tilskuere en spennende opplevelse. 

Lag, spillere og favoritter

I Presidents Cup møtes et amerikansk lag og et internasjonalt lag. Det internasjonale laget representerer «resten av verden» unntatt Europa (da USA møter Europa i Ryder Cup). Hvert lag består av 12 spillere og en kaptein – i år Jim Furyk for USA og Mike Weir for det internasjonale laget. 

Når det kommer til nøkkelspillere, finner vi blant annet golfstjerner som Scottie Scheffler, Patrick Cantlay og Xander Schauffele på det amerikanske laget. Deres erfaring fra tidligere Presidents Cup-turneringer og individuelle prestasjoner gjør dem til favoritter for årets turnering. På det Internasjonale laget vil spillere som Hideki Matsuyama og Sungjae Im være viktige spillere.

USA har historisk sett dominert Presidents Cup, med en imponerende seiersrekke som strekker seg over flere tiår. Det internasjonale laget har slitt med å bryte gjennom amerikanernes overtak, og har kun vunnet én gang siden turneringens oppstart i 1994. Men med hjemmefordel i Canada og flere sterke spillere, inkludert rutinerte veteraner som Hideki Matsuyama og Adam Scott, samt unge talenter som Corey Conners og Sungjae Im, kan 2024 bli et vendepunkt på statistikken.

TV-Tablå og Sendinger 

Hver dag av Presidents Cup vil by på en rekke spennende matcher. Derfor gjelder det å holde seg oppdatert på hva som spilles når og hvor. Her dekker vi all nødvendig informasjon du trenger for å følge med på golf på TV.

Detaljert TV-tablå 

DatoProgramSendetid (norsk tid)
26. september4-ball matcher17:30–00:00
27. septemberFoursomes matcher19:00–01:00
28. september4-ball og foursomes matcher14:00–00:00
29. septemberSingle-matcher18:00–00:00

Direktesending

Warner Bros. Discovery har kringkastingsrettighetene til Presidents Cup 2024, og kampene vil derfor sendes på deres plattformer. Norske seere kan følge matchene live på Eurosport Norge eller strømme dem via MAX. Dette gir flere muligheter til å se turneringen, enten du foretrekker TV eller strømmetjenester. For å få den beste seeropplevelsen, kan du benytte deg av MAX sin app på smarttelefoner, nettbrett eller smart-TV.

Hvordan se Presidents Cup?

For å følge Presidents Cup 2024, kan du følge disse trinnene:

  1. Sjekk TV-guiden vår for oppdatert informasjon

    Finn ut hva du ønsker å følge med på

  2. Strøm online

    Logg deg inn på MAX og søk fram Presidents Cup

  3. Se direkte på TV

    Følg konkurransene som sendes på Eurosport

For den beste seeropplevelsen, er det strømmetjenesten MAX som gjelder. Her får du nemlig tilgang til alt fra Presidents Cup, og du kan benytte deg av din foretrukne enhet.

Strøm via MAX

Dersom du ikke har mulighet til å følge konkurransene direkte, kan du også benytte deg av repriser og høydepunkter. Vi anbefaler også at du sjekker nyheter fra turneringen fra nettaviser med oppdatert informasjon.

Oppsummering

Presidents Cup er en spennende golfturnering hvor noen av verdens beste spillere møtes i en lagkonkurranse fylt med dramatikk. Selv om det ikke er noen europeiske spillere representert, kan det likevel by på mye gode seeropplevelser for norske golfentusiaster. Dersom du foretrekker å se sport på TV, kan du følge våre oppdaterte TV-guider for å få med deg spenningen live.